JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjuïc "El mes d'abril acabarem de pagar les indemnitzacions. A partir d'aquí, l'Ajuntament serà el titular d'aquesta gran peça i a partir d'aquí és quan començarem a tirar endavant, amb les entitats del barri de la Bordeta i el Centre Social de Sants, usos provisionals en espais no només en espais com aquest, sinó espais generals com els solars que hi ha a l'interior de Can Batlló perquè pugui haver-hi activitats com horts urbans i altres activitats de lleure i culturals. A partir d'aquí començarem a treballar els enderrocs. Hi ha uns espais que ja hem acordat que seran objectius d'enderroc, també d'acord amb les entitats. I aquests enderrocs permetran obrir físicament Can Batlló al barri."

Tal com va avançar BTV fa una setmana, avui s’ha fet efectiva la cessió provisional de tres naus industrials de Can Batlló al Centre Social de Sants i a la Comissió de Veïns i Veïnes de la Bordeta. El regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, ha visitat aquest dimarts els tres locals, on s’ha fet un taller de fusteria i un altre mecànic. Els espais se cedeixen provisionalment mentre no es desenvolupa el projecte urbanístic del recinte industrial, encallat des de fa 30 anys. Tot i això, el projecte comença a caminar. El regidor ha confirmat que en el plenari d’aquest divendres s’aprovarà una partida de gairebé tres milions d’euros per pagar les darreres indemnitzacions.

Obrir Can Batlló al barri

Aquest pressupost també servirà per començar els enderrocs dels espais acordats amb les entitats i que permetran obrir Can Batlló a l’ús ciutadà. S’enderrocaran diversos murs del recinte i se n’ampliaran els accessos des dels carrers del voltant. Al mateix temps, Jordi Martí ha assegurat que se’n definiran els usos provisionals com horts urbans, activitats culturals i de lleure.

Durant aquest 2013, l’Ajuntament també començarà a planificar les primeres promocions d’habitatges de promoció pública. Està previst que els habitatges es comencin a construir a principis de 2014.