Can Seixanta és de propietat municipal des de finals del 2016. La voluntat és rehabilitar l’espai perquè mantingui l’essència de les fàbriques històriques del Raval i perquè sigui un exemple viu del  patrimoni i la memòria obrera i industrial de la ciutat. La remodelació de l’espai, amb uns tres milions d’euros de pressupost, va a càrrec del Pla de barris del Raval Sud i Gòtic Sud.

L’arribada de la pandèmia ha obligat l’Ajuntament a repensar les inversions i el calendari d’actuacions de moltes obres, entre les quals Can Seixanta. El fet que s’endarrereixen d’obres no volen que vagi en detriment de l’ús de l’antiga fàbrica, per això el districte de Ciutat Vella preveu que aquest 2021 se li donin nous usos als espais buits.

Que al 2021 hi hagi una activitat basada sobre tot en l’activitat comunitària de joves, de col·lectius del Raval.
Jordi Rabassa, regidor Ciutat Vella

Continuïtat incerta de la capoeira

Capoeira Palmarés va arribar a Can Seixanta el 1986. És l’entitat més veterana de les que treballen a l’espai. Tot i que l’Ajuntament els va assegurar que s’hi podrien estar fins que s’iniciés la remodelació, temen pel seu futur.

Imatge d’arxiu d’una sessió de Capoeria Palmarés

L’única cosa bona de la covid-19, assegura en Quirze Serradell de l’entitat Capoeira Palmarés, “és que potser podrem estar més temps aquí, al nostre espai. Estàvem demanant a l’Ajuntament que ens reubiqués en un dels seus espais o en un espai cedit i després poguéssim tornar aquí. Ens agradaria que l’Ajuntament ens ajudés per potenciar encara més aquest treball social, cultural, artístic i esportiu que fem”.

Habitatges de lloguer social

Tot i que l’Ajuntament s’ha replantejat el calendari de les actuacions a Can Seixanta, el projecte originari es manté invariable. A l’espai es faran tres actuacions: crear habitatge social, crear un espai per a l’anàlisi de la memòria històrica i que sigui un lloc perquè els joves del barri puguin fer activitats.

Pel que fa a la rehabilitació dels 20 habitatges, una vegada s’hagi fet, aquests passaran a formar part de la borsa d’habitatge de la ciutat.