El Casal Popular Tres Lliris ha organitzat, aquest diumenge, una fira de productes artesans fets per joves. A les 20 h, mitja hora abans que finalitzés, els Mossos d’Esquadra han clausurat l’activitat per no complir les mesures anticovid.

Els Mossos d’Esquadra han explicat a betevé que han rebut un avís denunciant que hi havia massa gent dins del local. Quan els agents s’hi han personat, els membres dels Tres Lliris no els han deixat accedir a l’interior, per això han interposat cinc denúncies administratives. Finalment, han pogut entrar. El cos policial assegura que les persones que hi havia dins superaven l’aformaent permès i han interposat un acte d’incompliment a la persona que s’ha identificat com a organitzadora. D’altra banda, afirmen que els joves portaven mascareta.

Membres del Tres Lliris afirmen que complien totes els mesures i que respectaven les distàncies de seguretat. Han denunciat l’actuació policial a través de Twitter i l’han qualificada de “desproporcionada”. En una de les piulades han explicat que els agents del cos policial han identificat els membres que hi havia a l’interior del local. Afirmen que s’han posat en contacte amb l’Ajuntament, però que no han rebut resposta i denuncien “inacció política”.

Una protesta pels carrers de Gràcia

Pocs minuts després, també a través de les xarxes socials, han convocat una concentració davant del casal popular amb el lema “El casal popular ni es toca ni s’atura”. Després, s’han manifestat pels carrers de Gràcia fins a la seu del Districte.

Un casal popular en peu de guerra

Fa mesos que el Tres Lliris està en peu de guerra amb l’Ajuntament. El mes de novembre, el consistori va dictar una ordre de cessament de l’activitat perquè assegura que l’Associació Joves de Gràcia no han tramitat la llicència. Els membres del casal, però, neguen que això fos una condició per continuar al local.