Les cases baixes de Can Peguera, el barri situat al peu del turó de la Peira, recorden l’estampa d’un poblet. I més enllà de les característiques urbanístiques, també ens hi apropen l’ambient i els costums de la gent que hi viu.

És habitual que, durant les tardes d’estiu, els veïns es facin seu l’espai del carrer, com una extensió dels habitatges. Treure les cadires a l’exterior i fer petar la xerrada a les portes de casa o, fins i tot, estendre-hi la roba són imatges recurrents.

Des que els infants han acabat l’escola, l’activitat s’ha multiplicat i el barri s’ha convertit en un punt de reunió i també de celebració. Entre d’altres, s’hi celebren festes d’aniversari amb música, berenars i jocs davant els portals, com el de la Indara, que ha viscut el primer aniversari de la seva vida rodejada de familiars i amics.

can peguera

Recuperar un espai alliberat

Els veïns novells i també els més veterans gaudeixen, des d’aquests dies, d’uns carrers recuperats, alliberats de la pressió dels cotxes aparcats arreu des que s’ha començat a implantar la nova regulació de l’aparcament en superfície a Can Peguera.

can-peguera-vida-de-poble-piscina

I coincidint amb la calor de l’estiu, no és estrany que alguns veïns hagin aprofitat aquests nous espais per treure les piscines inflables per refrescar-se, amb la possibilitat d’enretirar-les si entorpeixen el pas.