El Sant Andreu va lluir el logotip d’Open Arms a la samarreta durant el partit de Copa del Rei contra l’Atlètic de Madrid al Wanda Metropolitano. El club quadribarrat va voler visibilitzar la tasca que aquesta ONG fa al mar Mediterrani. Open Arms treballa per salvar la vida de persones que intenten arribar a Europa fugint de la guerra o la pobresa que hi ha als seus països d’origen.

Aquest patrocini solidari s’ha fet per una “qüestió humana”, com ha explicat el president del Sant Andreu, Manuel Camino, en declaracions a betevé.

“Teníem clar que no havíem d’anar amb la samarreta buida. Volíem portar una acció solidària. Difícilment tornem a jugar en un estadi com el Wanda Metropolitano.”

La iniciativa es va organitzar amb molta precaució per part de la directiva; tanta, que ni tan sols els jugadors la coneixien fins minuts abans de saltar a la gespa. D’acord amb la normativa, els equips han de jugar amb l’equip professional, amb el qual s’ha d’identificar correctament cada jugador. Si els organitzadors de la competició haguessin sabut amb antelació la iniciativa del Sant Andreu, podrien haver prohibit que juguessin amb el logotip d’Open Arms. “Vam voler portar l’acció amb tota la cautela del món per evitar problemes i perquè els organitzadors no ens poguessin dir que no podíem fer-la”, ha dit el president del club quadribarrat.

Open Arms agraeix la solidaritat del Sant Andreu

El fundador d’Open Arms, Oscar Camps, ha agraït a les xarxes socials aquest gest. “La generositat del UE Sant Andreu lluint el logotip en el seu partit més important no té preu”, ha dit en la seva publicació.

A banda de lluir el logo de l’Open Arms, el Sant Andreu va convidar Oscar Camps al Wanda Metropolitano per viure en directe l’eliminatòria de la Copa del Rei. Un cop va acabar el partit, el fundador d’Open Arms va baixar als vestuaris a saludar els jugadors. Previsiblement, la directiva dels quadribarrats visitarà vaixell de l’ONG a Barcelona aquest dissabte.

La relació entre club i ONG no acaba aquí: el Sant Andreu vol que el fundador d’Open Arms faci el servei d’honor en un dels pròxims partits que disputi l’equip barceloní.