MERITXELL FLORES, responsable de Vols un cop de mà? "En tots els àmbits de la seva vida són un fracàs: suspenen, a casa les situacions són complicades... Però tot i que aquests fracassos existeixin o tinguin entorns difícils, tenen potencialitats. El barri sap que existeix un recurs, que hi ha un espai aquí a El Submarí on fer feina. La idea de Vols un cop de mà? També és aquesta: empoderar-los per a què o dintre del mateix projecte o en altres entitats del barri puguin donar un cop de mà." TANIA MARIA DA SILVA, usuària "Els dimecres ajudo els nens petits a fer els deures, quan jo he acabat els meus. Si no hi hagués això... A casa tothom s'avorreix i aquest és un bon lloc. Hi aprens molt." MERITXELL FLORES, responsable de Vols un cop de mà? "Els xavals situen quines necessitats específiques tenen: 'a mi em costa anglès', 'estic suspenent mates', 'jo busco un voluntari i hi ha un reforç individual en allò'. Tenim molt clar que no podem suplir les hores que fa l'escola o l'institut, però tenim clar que si busques la potencialitat en algú, l'autoestima creix, perquè tu veus els resultats del que saps fer i no estàs constantment pensant que no saps fer res."

Reforç educatiu sense pagar ni un euro. Vols un cop de mà? és un dels projectes d’El Submarí, una entitat que va néixer fa 17 anys al barri de la Marina del Prat Vermell.

Inicialment era un esplai de caps de setmana, però un grup de joves el van convertir en un lloc on reunir-se els dies de cada dia per fer els deures. Actualment atén més de 90 persones i treballa per afavorir la integració d’infants i adolescents en risc d’exclusió social.