Quan un nadó arriba al nucli familiar, i més si es el primer, apareixen molts dubtes. L’Escola de Pares de l’Hospital de Nens ofereix a les famílies un espai on expressar aquestes qüestions i donar-los suport en la criança. La iniciativa la va impulsar, fa 10 anys, la pediatra Fina Llagostera com un complement a l’assistència. L’acollida ha estat molt bona. Ella mateixa se sorprèn de la progressió de l’espai, amb 48 assistents el primer any i més de 2.000 cada any en els últims tres.

Una xifra que demostra que amb una visita al mes no n’hi ha prou, perquè els pares s’enfronten amb situacions noves cada dia. En aquest espai, hi ha sessions de formació, però també serveix perquè els progenitors comparteixin experiències.

L’Alejandra Tribute confirma que els pares tenen molts dubtes i només tenen visita al pediatra un cop al mes, per això els és molt útil. També valoren que puguin plantejar altres dubtes. Per Xavier Campillà li serveix per constatar que no és l’únic que es fa aquestes preguntes i, a més, hi ha qüestions amb les quals els pares es donen suport entre ells i després també tenen la doctora que els aconsella.

A banda d’aquest curs postpart, l’escola inclou també un grup de lactància, sessions de primers auxilis i unes xerrades que fan els dissabtes i que estan obertes a tothom.