Les festes de Gràcia 2022 deixen rastre als carrers del barri. Tot i que s’han repartit recipients de cartró per reciclar els residus, alguns veïns es queixen que el nombre de papereres és escàs per absorbir l’augment de deixalles durant aquests dies. “No hi ha prou contenidors“, apunta una veïna del barri. Un altre veí afegeix que les brosses no donen a l’abast. “Vaig venir dissabte a la nit i els carrers estaven molt bruts, les papereres estaven totes plenes“, assegura. I quan aquests residus no entren a les papereres, acaben a terra.

La brutícia també genera males olors, especialment al voltant dels lavabos mòbils que s’han instal·lat en diferents carrers. “La gent pixa on pot i llavors, al final, sobretot a les nits o a primera hora del matí es nota molt l’olor”, explica una ciutadana que viu a Gràcia.

Lavabo mòbils instal·lats a Gràcia durant la festa major

Queixes a les xarxes socials

Les queixes dels veïns també s’han estès a través de les xarxes socials.

Els serveis de neteja repassen cada matí els carrers de Gràcia i buiden papereres i contenidors per fer espai per a la nova jornada festiva. Els operaris retiren el rastre de la nit anterior, en especial als punts més concorreguts del barri.

Festa massiva, també, a les escombraries

La tornada a la normalitat i els actes sense restriccions han atret moltes persones. Feia dos anys que no es vivia la Festa Major de Gràcia com les de sempre i això ja feia preveure que serien unes festes massives. Des del primer matí ja es va generar cua per veure els guarniments dels carrers.

L’increment de visitants es tradueix, també, en un augment de la brutícia als carrers. “És més que altres anys perquè hi ha molta més gent que els dos últims anys”, apunta una altra veïna de Gràcia. Per tot plegat, visitar els carrers engalanats i participar en les activitats de la Festa Major de Gràcia s’ha convertit, per a alguns, en una experiència molesta.