Agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra han desallotjat els activistes prohabitatge que han boicotejat durant més d’una hora la inauguració del saló The District, a Fira de Barcelona. La policia ha tret una per una la seixantena de persones que s’havien assegut a terra entrellaçades en un dels passadissos dels estands per continuar amb la protesta. El desallotjament s’ha fet amb el mètode d’arrencar cebes, que la policia acostuma a utilitzar en situacions similars.

Un detingut i la resta denunciats per desobediència

Els Mossos han detingut un membre de Raval Rebel que participava a la protesta acusat d’atemptat contra un agent de l’autoritat. L’entitat ha convocat una concentració aquesta tarda a les 17 h davant de la comissaria de Les Corts. A més, com que els concentrats no han volgut abandonar voluntàriament el recinte com els havien ofert els agents durant la mediació, els han identificat a tots i els han denunciat per desobediència a agents de l’autoritat.

200 persones protesten contra el congrés immobiliari

Els activistes han irromput al congrés immobiliari pocs minuts després que s’obrís, a quarts de 10 del matí. Un cop a dins s’han passejat pels passadissos del recinte i també entre els estands, davant la mirada atònita dels pocs congressistes que hi havia a primera hora. A la protesta hi han participat unes 200 persones, algunes de les quals no hi han pogut entrar i s’han concentrat a les portes del recinte, on han llençat pots de pintura contra la policia.

La protesta l’han convocada una cinquantena d’entitats prohabitatge que consideren que aquesta és una “fira internacional d’especulació immobiliària”. A la concentració hi participen entitats com el Sindicat de Llogateres de Catalunya, la PAH Barcelona, Resistim el Gòtic, i diversos sindicats d’habitatge de la ciutat, entre altres entitats.

Els activistes critiquen que el saló s’estigui celebrant tot i haver demanat per carta que se suspengués als responsables polítics de Fira de Barcelona. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els ha respost, també per carta, que comparteix la seva preocupació i que farà arribar el seu malestar al consell d’administració de la Fira de Barcelona.