Desenes d’activistes s’han quedat a les portes de la Fira de Barcelona, on aquest dimecres ha de començar el congrés immobiliari The District. Alguns d’ells han llançat pots de pintura als congressistes que estaven fent cua per accedir al recinte. Tot això mentre altres activistes de col·lectius de defensa al dret a l’habitatge han irromput dins del congrés i han pogut aturar la inauguració de The District.

The District, un congrés que arriba per primera vegada a Barcelona

L’esdeveniment, que s’ha de celebrar del 19 al 21 d’octubre a la Fira, es descriu a la seva pàgina web com una trobada amb més de 200 empreses i 7.000 professionals del sector. Les entitats consideren que cedir-los les instal·lacions és “ser còmplice” de l’activitat “d’especuladors que encareixen preus i desnonen famílies“.

Carta d’Ada Colau sobre The District

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat en una carta adreçada al Sindicat de Llogateres i altres plataformes en defensa del dret a l’habitatge que comparteix la “preocupació” pel fet que “fons voltor es trobin a Barcelona” en el marc del congrés immobiliari The District