Els activistes prohabitatge que han irromput al congrés immobiliari The District aquest dimecres han volgut adreçar-se als congressistes que participen en aquesta fira. Un dels participants ha agafat un megàfon i s’ha adreçat a “la gent que ve de tot el món per especular a Barcelona”. En un missatge curt però molt contundent ha assegurat que avui han posat cara als especuladors. “Us en recordareu sempre perquè serem el vostre malson”, ha assegurat.

“Aquesta és una petita venjança per tot el que ens heu fet patir”, ha dit l’activista. Els concentrats consideren que aquesta és una “fira internacional d’especulació immobiliària” i es queixen que el certamen segueixi, tot i haver demanat que se suspengués als responsables polítics de Fira de Barcelona. “Sabem que som molts més que vosaltres”, ha cridat.

“És un dia històric, som a la panxa del bou”

Els manifestants s’han passejat per diferents estands de la fira cridant consignes a favor del dret a l’habitatge i han desplegat una pancarta en què es pot llegir “Defensem la vida. Aturem The District”. Alguns, fins i tot, han explicat les seves vivències personals i com veuen amenaçat el poder seguir a casa seva. “Avui és un dia històric, som a la panxa del bou”, ha dit un dels concentrats. “No tenim por, serem una allau per a ells”, ha dit un altre. 

La protesta l’han convocada una cinquantena d’entitats prohabitatge. Consideren que aquesta és una “fira internacional d’especulació immobiliària”, i es queixen que el certamen segueixi, tot i haver demanat que se suspengués als responsables polítics de Fira de Barcelona. A la concentració hi participen entitats com el Sindicat de Llogateres de Catalunya, la PAH Barcelona, Resistim el Gòtic, i diversos sindicats d’habitatge de la ciutat, entre altres entitats.