Bomberes i Bombers de Barcelona

(ACN/Redacció) Un grup de bomberes de Barcelona s’ha manifestat en contra d’establir quotes de dones per accedir al cos. Consideren que la mesura les discrimina i les infravalora. “Com si no poguéssim passar l’oposició per nosaltres mateixes, havent-nos de justificar sempre que som aptes”, han afirmat en un comunicat després d’haver-se reunit amb la direcció i altres càrrecs, el gener del 2023.

Veuen prioritari abordar la maternitat o la lactància

Aquest grup de dones considera que un procés amb quotes no és necessari perquè de “forma natural” està canviant la proporció i cada cop hi ha més dones. En canvi, reivindiquen que hi ha altres temes d’igualtat que són prioritaris, com la maternitat, la lactància o els equipaments als parcs. El grup de dones ha assegurat que és “absurd” potenciar-ne l’entrada al cos si aquest no està preparat per rebre-les.

Fer visible la figura de la dona treballant al cos de bombers

Segons creuen, la forma de solucionar la “minoria” de dones que es presenten a bomberes seria fer més visible la figura de la dona dins del cos, impulsant la imatge del treball en equip, amb homes i dones. Per acabar, demanen als sindicats i a tots els membres del cos que facin “més soroll” per evitar que s’implantin les quotes. Els Bombers de la Generalitat van obrir fa poc la primera convocatòria amb una reserva del 40 % per a dones.