mascareta obligatòria interiors

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts l’eliminació de la mascareta al transport públic. Després de gairebé tres anys de covid, l’aixecament de l’obligatorietat ha entrat en vigor aquest 8 de febrer, després de la publicació al BOE. Tot i això, encara hi haurà alguns espais en què encara s’ha de dur el nas i la boca tapats.

Et preguntes on continua sent obligatòria la mascareta en interiors? T’ho detallem a continuació! La majoria d’espais on caldrà dur-la són en els sanitaris.

Hospitals i centres d’atenció primària

La mascareta es manté obligatòria per als usuaris i treballadors dels hospitals, centres d’atenció primària, clíniques dentals, de podologia, psicologia o fisioteràpia, és a dir, tots els considerats de servei sanitari. A més, si necessites atenció domiciliària d’un metge, també t’hauràs de posar la mascareta.

En canvi, s’elimina d’altres espais sanitaris com ara òptiques, centres d’audiometria o ortopèdies.

Farmàcies

Les farmàcies són un altre dels espais on la mascareta encara és obligatòria. Tant els usuaris i com els treballadors d’aquests establiments hauran de dur el nas i la boca tapats.

Residències de gent gran

La gent gran és un dels grups més vulnerables davant la covid. Per això, el Govern espanyol ha decidit mantenir la mascareta obligatòria per als treballadors i visitants de les persones que viuen a les residències de gent gran.

Pel que fa als centres sociosanitaris, la mascareta continuarà no sent obligatòria per a les persones que hi viuen, però sí per als treballadors o els visitants per “protegir la vulnerabilitat” dels usuaris.

residència gent gran
Foto: ACN