Finalment al tercer cop no falla. Les 15 famílies de la Colònia Castells, que no les tenien totes, ja han rebut la confirmació que disposaran d’un pis nou. Aquests pisos són propietat de l’Ajuntament, estan situats al carrer d’Entença i s’han entregat després d’un sorteig. Se n’han fet tres per a habitatges de dos, tres i quatre dormitoris. En el mateix acte, les famílies que no tenen dret reconegut al reallotjament han protestat perquè, segons diuen, se’ls ha deixat al marge.

Els veïns s’hi podran traslladar en les properes setmanes i així es podrà tirar endavant la nova fase de reurbanització de la zona. Segons el consistori, justament a l’espai de les cases baixes del passatge de Piera i les del carrer del Taquígraf Serra s’ha de fer un espai verd de 10.000 metres quadrats, equipaments per al barri i habitatge social.

Un sorteig maleït

Els veïns han hagut de passar per diferents vicissituds. Al setembre es va anunciar el trasllat, però finalment es va posposar al gener. Dos dies abans del sorteig una de les veïnes va impugnar-lo perquè l’Ajuntament no li reconeixia el dret a optar a un pis. La veïna ha confirmat a betevé que va néixer al pis del passatge de Piera però que, per raons personals, es va traslladar una temporada a un pis de la zona i per aquest motiu no estava empadronada just en el període que l’Ajuntament li exigeix. Ara la veïna ja té un pis assignat, que no se li entregarà fins que el jutge hagi dictat sentència ferma al seu favor.