Suspesos els dos judicis que tenia aquest dijous el conegut com l’estafador de l’amor. La magistrada del Jutjat Penal 1 de Barcelona s’ha adherit a les aturades parcials que hi ha convocades aquest dijous de 12 a 13 h als jutjats en virtut de les seves reivindicacions laborals, i això ha obligat a suspendre els judicis que tenia programats fins a nou assenyalament. La fiscalia demana per a aquest home quatre anys i mig de presó per suposadament haver estafat uns 5.000 euros a dues dones a través d’internet. Com a responsabilitat civil, també li sol·licita que retorni la quantitat presumptament estafada a les dues víctimes.

El primer dels fets es remunta l’octubre del 2015 i la fiscalia li sol·licita dos anys i mig de presó per un delicte continuat d’estafa. Segons el relat del ministeri públic, l’acusat va conèixer la víctima a través del xat Badoo i “aprofitant-se de l’amistat que hi mantenia” va rebre d’aquesta fins a 2.280 euros en diverses ocasions i de forma successiva en quantitats de 150 i 200 euros. “Simulava dient mentides”, diu la fiscalia, que els els retornaria fent-li creure que li havien robat la  cartera, que havia tingut un accident i necessitava una pròtesi i medicació que no podia pagar i que l’havien d’intervenir quirúrgicament. El ministeri públic explica que va prometre a la víctima que el seu pare li retornaria els diners amb una transferència des d’Andorra, tot i que mai no ha complert.

L’altre cas que havia d’anar a judici aquest dijous es va produir suposadament el març del 2016. Segons la fiscalia, l’acusat “aparentant una solvència i serietat professional que no tenia”, va dir a la víctima que es dedicava a les inversions borsàries i que podria aconseguir-li en poc temps “ingents beneficis”. La víctima va entregar-li 2.500 euros en dues vegades creient que l’acusat li retornaria juntament que els guanys que n’obtingués. La fiscalia l’acusa d’un altre delicte d’estafa i li demana per a aquest cas dos anys de presó, ja que mai no li va retornar els diners entregats.

L’home es coneix com l’estafador de l’amor perquè acumula almenys fins a 17 denúncies per casos similars en què presumptament estafa dones a través d’internet després de seduir-les. Els Mossos d’Esquadra l’han detingut diverses vegades. De fet, la darrera va ser aquest dimarts als jutjats, ja que hi ha de comparèixer regularment. Aquest dimecres el jutge va acordar deixar-lo en llibertat provisional acusat d’un altre delicte d’estafa.