Aquest dimecres a la tarda s’han fet 70 manifestacions feministes a 70 ciutats de tot l’estat. Arran del cas de La Manada, el moviment feminista s’ha unit de nou per aplegar esforços de cara a aconseguir combatre la violència masclista i les agressions sexuals. El col·lectiu demana responsabilitat a la societat per lluitar contra els agressors, i denunciar conductes que siguin masclistes o que puguin acabar en episodis d’abusos sexuals. Exigeixen també a l’Estat que compleixi amb la part econòmica per tal de fer efectives les 214 mesures acordades en el Pacte Estatal contra la Violència de Gènere.

Segons expliquen les associacions feministes, els pressupostos del 2018 ordenen a ajuntaments i comunitats autònomes assumir la seva part. El Ministeri de Sanitat i Igualtat ha explicat a betevé que dels 200 milions, 80 els assumirà l’Estat i els 120 restants els inclouran en el finançament autonòmic quan s’aprovin els comptes.

La mobilització ha sortit de plaça de la Universitat i ha finalitzat al passeig de Lluís Companys. A la lectura del manifest que han llegit al final del recorregut ha parlat una representant del col·lectiu de prostitutes, una altra del col·lectiu de dones immigrants i un grup de dones que han explicat la reivindicació a nivell estatal i a nivell català, i de la seva intenció de seguir mobilitzant-se. Segons dades de la Guàrdia Urbana, hi han assistit al voltant de 600 persones.