Set mesos després de patir una caiguda greu que gairebé li costa la vida, el Carles Gili s’ha retrobat amb l’equip mèdic de la Unitat de Lesions Medul·lars de l’Hospital Vall d’Hebron. Aquí va estar ingressat més de dos mesos amb una fractura cervical i diferents lesions toràciques molt greus. Tot i que encara té dolor i està fent rehabilitació, veu la llum al final del túnel i per això ha decidit tatuar-se al braç el logotip de l’hospital per mostrar l’agraïment a tot el personal per l’atenció rebuda. “Volia un record i així, quan tinc un mal dia, ho miro i dic: ‘Aquí estic viu gràcies a ells. Em van salvar la vida'”.

pacient es tatua logo Vall Hebron

El tatuatge és un record del període més complicat de la seva vida i testimoni d’un renaixement després de passar per l’UCI i d’estar ingressat a planta dos mesos més per recuperar-se i fent una tasca molt dura de rehabilitació, que encara continua. “Recordo quan em vaig posar de peu per primer cop”, explica emocionat el Carles, que tampoc no oblida com va desmaiar-se en alguna de les sessions de rehabilitació.

Unitat de lesions medul·lars referent a Catalunya

Com ell, 70 pacients passen cada any per aquesta unitat de lesions medul·lars referent a tot Catalunya. Aquí fan una atenció integral des que ingressen a urgències fins que van a planta i els donen l’alta. Molts tenen problemes de control d’esfínters i requereixen fisioteràpia respiratòria, rehabilitació i també un seguiment de les seqüeles i el dolor crònic tota la vida. I han de continuar fent recuperació, també amb atenció psicològica des de la unitat.

El Carles és aficionat a la fotografia i vol recollir amb imatges com es viu a la Unitat de Lesions Medul·lars de Vall d’Hebron

Ara, ja molt recuperat però encara amb dolor, el Carles es marca un nou repte i, càmera en mà, vol fer un segon regal a l’hospital: un reportatge del dia a dia i la feina dels professionals mèdics.