El Departament d’Educació ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que es reservin vagons de metro perquè els grups bombolla escolars es puguin desplaçar quan facin sortides a l’exterior o visitin equipaments culturals. La proposta la va explicar el propi conseller d’Educació, Josep Bargalló, a la plataforma Tornem a les escoles, en una reunió que van mantenir la setmana passada.

Des de Tornem a les escoles consideren que la reserva de vagons escolars és una “molt bona idea”. De fet, la plataforma ja havia demanat al departament solucions imaginatives per poder fomentar que els alumnes puguin sortir a l’exterior i, així, que puguin aprofitar els equipaments de la ciutat.

Classe a l’aire lliure a Collserola

Consideren que, un cop superat el moment crític que va suposar l’inici del curs escolar en plena pandèmia pel coronavirus, ara cal encetar una “segona etapa”. Posen d’exemple la possibilitat que els alumnes es desplacin en aquests vagons de metro reservats fins a Collserola per fer-hi part de l’activitat docent a l’aire lliure, tal com fa l’Escola els Xiprers.

En espera de saber quina serà la resposta del consistori, fins ara s’han aplicat diverses mesures a les escoles. Per exemple, s’han pacificat els entorns de diverses escoles i se’n pacificaran més al llarg del 2021. Això permet no només millorar els nivells de contaminació, sinó també garantir les distàncies de seguretat entre persones. A més, recentment l’Ajuntament ha anunciat una partida de 825.000 euros per comprar tauletes per a alumnes confinats.