La irrupció d’aire fred ja és aquí per acomiadar l’any i per donar la benvinguda al 2015. Les temperatures d’aquest diumenge a la nit han baixat per sota dels zero graus a les Planes (-0,5ºC) i al Bon Pastor (-0,1ºC). Han estat glaçades molt tímides gràcies al vent, que ha estat bufant amb cops superiors als 40 km/h i ha impedit que el mercuri pogués baixar més. Avui el fred s’ha notat especialment en alta muntanya. Al Montseny (cota 1.700) s’ha baixat fins als -7ºC mentre que a les cotes més altes dels Pirineus són molts els registres que han caigut per sota dels -15ºC.

A partir del vespre el fred s’anirà assentant a les capes més superficials. El vent s’encalmarà i això facilitarà que el fred s’accentuï a les planes com el Vallès i el Penedès i molt especialment al costat dels rius.

Si finalment el vent encalma (com els mapes indiquen) serà molt possible que els barris del costat Besòs tinguin glaçades generalitzades i algun registre es pugui acostar als -2/-3ºC tant la propera nit com la de dimarts a dimecres. Al centre de la ciutat és més complicat que glaci, però alguns registres podrien quedar a prop dels 1-2ºC positius.

El fred intens marxarà a partir del dia 2 de gener i els mapes indiquen que a partir del cap de setmana les temperatures podran tornar a marcar valors propers als 17-19ºC.