Coincidint amb el Festival de la Infància, aquest any per primera vegada, a l'altra banda de l'avinguda de la Reina Maria Cristina s'estrena un saló dedicat als joves i als adolescents. És l'XD Young Fest. El Palau 8 de la Fira es dedica íntegrament als majors de 12 anys, un públic al qual el Festival de la Infància ja els queda petit. "Fuí al salón de la Infancia por última vez con 10 o 11 años y esto es parecido, pero un poco más para adultos, para adolescentes." A més de trobar-hi grans àrees per practicar esports urbans, algunes activitats també proporcionen emocions fortes i descàrregues d'adrenalina. "Al sensor de la cabeza, no a la cabeza." "Es básicament com jugar a un videojoc, però saps que no pots fer mal al rival. És una experiència molt bona." La tecnologia intel·ligent també hi té un protagonisme destacat. Amb les Google Glass és possible veure a l'instant tota la informació del nostre llançament ... I els amants dels videojocs en línia tenen una cita per veure's les cares en aquest torneig del popular joc electrònic League of Legends. "Els meus companys són de Cartagena, de Múrcia, però jo sóc de València. Vinc ací i després me'n vaig a Andorra." Les experiències multimèdia completen una oferta atractiva per entrenir-se durant les vacances de Nadal i, si pot ser, sentir-se també com un autèntic campió. "Ahí tenemos a Jesús, el ganador de nuestra carrera, ahí lo tenemos en el podio!!"

“Vaig anar al Festival de la Infància per última vegada amb 10 o 11 anys, i això és semblant, però per a adolescents”. Així ho resumeix un dels primers visitants del XD Young Fest. El Palau 8 de la Fira, a l’altra banda de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, acull grans instal·lacions per a la pràctica del “skate”, patinet, bicicletes BMX i patins en línia. En total, més de 4.000 metres quadrats que poden acollir més de 200 aficionats al mateix temps. S’hi faran també competicions, amb eliminatòries i finals a les tardes, i exhibicions de diverses modalitats a càrrec d’alguns dels millors “riders” catalans.

El certamen es completa amb moltes altres activitats que prometen emocions fortes i descàrregues d’adrenalina. Des de batalles de “laser combat” amb armes electròniques fins a un gran circuit de karts elèctrics, passant per l’“skimboard”, un nou esport semblant al surf, que es practica sobre una fina capa d’aigua.

Una altra vessant destacada del festival és la tecnologia aplicada al joc. Una de les propostes més innovadores és el circuit de modelisme Audi Mind Race, on els cotxes són conduïts amb el “poder de la ment”, gràcies a l’energia generada pel nostre cervell. L’espai Street Tech Basket utilitza també tecnologia com les Google Glass o pilotes intel·ligents per controlar i millorar per exemple la tècnica de llançament. I els amants dels videojocs tenen una cita amb les finals d’un torneig en línia del popular joc League of Legends, que té més de 70 milions de seguidors a tot el món.

Les activitats s’allargaran durant les vacances de Nadal, fins al 4 de gener, excepte els dies 31 de desembre i 1 de gener, en què el festival romandrà tancat.