Maletes amunt i avall... aquests dies són molts els turistes que aprofiten les vacances de Nadal per visitar la ciutat. "Vaig decidir passar aquí el Nadal perquè és una ciutat preciosa que té molta cultura." "Intentarem visitar allò més amagat que no veus amb el bus turístic." Al centre, riuades de gent captant amb la càmera records que s'enduran a casa. I entre els punts amb més visitants, la catedral. I per descomptat, la Sagrada Família amb cues quilomètriques durant tot el matí. Aquests dies també tenen una activitat intensa altres atractius de la ciutat com el Parc del Tibidabo. I després de tanta visita, molts fan una petita pausa i aprofiten el bon temps. "Aquí no fa tant fred ni plou com a Anglaterra, m'encanta." "Yo vengo buscando el frío, me encanta." Les compres també són un bon atractiu de la ciutat, per això avui alguns estaven sorpresos per les botigues tancades. Tot i això, la majoria ja saben què compraran. "Souvenirs i coses típiques de Barcelona, segurament." ANA GILI / SERGI SORIANO/ LAURA OLIVER "Els qui més noten la intesa arribada de turistes aquests dies són els hotels, especialment els del centre, que tenen una ocupació que frega el 90%. Us ho ha explicat des del Portal de l'Àngel, Ana Gili.

El centre de la ciutat bull aquests dies amb l’arribada de milers de turistes, sobretot europeus. La majoria d’hotels del centre superen el 90% d’ocupació en els dies previs al Cap d’any. Nadal és una de les èpoques de l’any en què la ciutat registra més visitants. I això és nota a punts cèntrics com la plaça de Catalunya, on les cues davant dels punts d’informació i les parades de bus turístic són llargues. També hi ha més aglomeracions de les habituals a la Sagrada Família i altres monuments de la ciutat, com la Catedral.

D’entre els atractius de la ciutat, els turistes en destaquen el bon temps. Molts vénen de països nòrdics i, tot i estar acostumats al fred i la pluja, estan satisfets de poder visitar Barcelona amb temperatures agradables i sol. La cultura és un altre dels punts forts de la la ciutat, i els turistes destaquen la possibilitat de veure de primera mà les obres del mestre del modernisme, Antoni Gaudí. Barcelona també és, sens dubte, una ciutat de compres i són molts els qui aprofiten la visita per comprar roba i complements, a més de records.