Per cada ratlla guixada en aquesta pissarra, una hamburguesa de 100 g de vedella va destinada a gent amb necessitats econòmiques. A la carnisseria Rabasseda venen hamburgueses solidàries a 85 cèntims la unitat. El client aporta la meitat del cost del producte i els responsables de la iniciativa, la resta. LINA RABASSEDA, Rabasseda Carns Selectes "Sorprenent, la gent ha reaccionat molt bé. La nostra especialitat són les hamburgueses. I el veure que és una cosa que surt d'aquí, feta per nosaltres i va a parar a un lloc i veuen que s'ho mengen allà i on va a parar el que ells han posat de diners i d'il·lusió, per això, doncs la gent encantada." LLUIS GASCÓN "Fa molt de temps que ho estem passant malament en aquest país. Les iniciatives en les quals es pugui donar un marge per a coses solidàries són ben acollides vinguin d'on vinguin." TERESA ARNAU "Podem ajudar amb una cosa que és molt bona i per als nanos encara més. Jo en compro moltes." I com ella, altres clients. Cada setmana es venen de mitjana més d'un centenar d'hamburgueses per aquesta causa. La carn va dirigida a dos menjadors socials de la ciutat, el Centre Caliu d'Horta i Can Pedró, a Sants. Gràcies a aquesta aportació i a altres donacions de comerços del barri, aquests locals poden donar cobertura a molta més gent. MIREIA CREU, menjador social Can Pedró "Hi col·labora molta gent i gràcies a aquesta col·laboració nosaltres estem donant el 50% més dels àpats que podríem donar si només depenguéssim del conveni amb l'Ajuntament i Institut Municipal de Serveis Socials." Durant aquest Nadal, desenes d'infants que no disposaran de la beca de menjador, també podran alimentar-se amb aquestes hamburgueses.

Inspirats en la iniciativa Cafés Pendientes, en què la gent pot pagar cafès per avançat a d’altres persones, van decidir impulsar la Burguer Pendent. En aquesta ocasió els clients poden comprar hamburgueses de 100 grams de vedella per a la gent que ho necessiti. El cost per al client és de 85 cèntims d’euro la unitat i la resta del preu l’abonen els propietaris de la carnisseria. Un cop s’han acumulat un centenar d’hamburgueses, es lliuren al centre Caliu d’Horta o bé a Can Pedró, a Sants.

Cada setmana, més d’un centenar de persones tenen un àpat assegurat gràcies a les hamburgueses solidàries. Durant les vacances de Nadal, desenes d’infants que durant el període lectiu disposen de beca de menjador se’n beneficien.

La col·laboració dels comerços de barri i l’aportació de campanyes com aquesta permeten a alguns menjadors socials donar un 50% més de cobertura que la que tindrien només amb les ajudes de les administracions públiques.