La manifestació ha començat poc després de les cinc de la tarda en ple centre de la ciutat, on havia estat convocada. Després d'envoltar la plaça de Catalunya, la marxa ha enfilat cap a un altre eix comercial en plena ebullició aquesta tarda, el passeig de Gràcia. A banda de tallar el trànsit al seu pas, però, en aquest tram no hi ha hagut cap altre incident. Els manifestants, un miler, han cridat lemes contra el capitalisme i en suport als set anarquistes que continuen detinguts en el marc de l'operació Pandora per presumptes delictes terroristes. També a la resta de l'Estat s'han repetit al llarg del dia marxes com la d'aquesta tarda a Barcelona. Ha estat a l'arribada al carrer Gran de Gràcia quan han començat els incidents. Un petit grup s'ha dedicat a colpejar aparadors i caixers automàtics a mesura que la manifestació avançava. En aquell moment, molts establiments han abaixat la persiana, i els Mossos d'Esquadra han avisat per megafonia d'una imminent intervenció policial. Finalment no s'ha produït i cap a les set de la tarda, a la plaça del Diamant, els manifestants han donat per desconvocada la marxa. El balanç, més d'una desena d'aparadors trencats, la majoria d'entitats bancàries. També algun establiment petit s'ha vist afectat pels incidents, com aquesta joieria, que per primera vegada ha vist com li destrossaven l'aparador. NIEVES GÓMEZ, dependenta "Un tio tot encaputxat, de negre, ha començat amb una massa de ferro a picar els vidres, i com veia que no es trencaven, al final ha acabat trencant el rètol. Teníem gent a dins i bastant espantats." Les destrosses també han afectat aparadors d'algunes franquícies, on els treballadors han hagut de tancar abans d'hora. Els Mossos han identificat de moment dues persones relacionades amb els incidents.

El dia 16 de desembre es va dur a terme una important operació policial contra un suposat grup criminal anarquista de caire violent, que va acabar amb 11 detinguts. El jutge de l’Audiència Nacional que va ordenar l’operació va decretar presó sense fiança per a set d’ells, acusats d’accions de “terrorisme anarquista”, segons va informar el Ministeri de l’Interior.

Avui, centenars de persones s’han concentrat passades les 17 hores a la plaça de Catalunya per demanar que posin en llibertat els set empresonats. Amb el lema “terrorista és qui ens condemna a una vida de misèria, no qui es rebel·la contra ella”, els manifestants han iniciat la marxa pel passeig de Gràcia cridant consignes contra el capitalisme i per la llibertat d’expressió. Segons la Guàrdia Urbana hi han participat unes 1.000 persones, segons els organitzadors més de 1.500.

No hi ha hagut incidents fins arribar al carrer Gran de Gràcia, on els manifestants han apedregat tots els caixers que trobaven al pas, entre els quals n’hi havia algun de CaixaBank, CatalunyaBanc, el Santander i el BBVA. També han provocat destrosses en alguns aparadors, així que els comerços han començat a abaixar persianes en veure arribar la manifestació.

Les nombroses furgonetes de la Brigada Mòbil que seguien la marxa han demanat en diverses ocasions per megafonia que deixessin de destrossar aparadors i caixers. També han amenaçat de començar a carregar contra els manifestants, però al final no ho han fet. No s’hi han produït detencions, però un parell de joves han estat identificats pels agents. La manifestació també ha estat seguida des de l’aire per l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra.

La manifestació ha tombat pel carrer d’Astúries i ha arribat fins a la plaça del Diamant, on s’ha dissolt. Uns 200 manifestants han deixat allà les pancartes que portaven, però a partir de les 19 hores han començat a marxar i la calma ha tornat als carrers de la Vila de Gràcia.

Al llarg del dia, avui s’han fet manifestacions en diverses ciutats espanyoles demanant la llibertat dels detinguts en l’operació Pandora. A banda de la de Barcelona, la més important ha tingut lloc a Madrid.