Un acte al mosaic de Joan Miró de la Rambla ha homenatjat l’actuació valenta i coratjosa que van tenir els comerciants i restauradors del passeig després de l’atemptat terrorista del 17-A. L’alcaldessa, Ada Colau, ha agraït la seva “increïble resposta”, que sempre quedarà “gravada en la nostra memòria”.

Fa pràcticament dos mesos dels atemptats terroristes que van provocar 16 morts i centenars de ferits, però els treballadors que van viure de prop la tragèdia encara estan afectats per la massacre. Els locals de la zona van obrir ràpidament les portes per acollir turistes, clients i ciutadans que buscaven refugi i que, arran del perímetre de seguretat que va delimitar la policia catalana, van haver de romandre-hi confinats fins ben entrada la nit.

La predisposició i l’ajuda que van oferir els botiguers és la que aquest dimecres ha volgut reconèixer l’Ajuntament de Barcelona en un homenatge que s’ha celebrat en un espai simbòlic: el punt on el 17 d’agost es va aturar la furgoneta dels terroristes. L’alcaldessa, Ada Colau, ha agraït personalment la tasca dels comerciants i ha puntualitzat que, després dels reconeixements que es van fer a les forces de seguretat i els cossos d’emergència, aquest era, potser, “el més difícil”.

El president de l’associació Amics de la Rambla, Fermí Villar, ha valorat positivament la localització i el format triats, un acte obert i senzill al bell mig de la Rambla que ha estat conduït per Begoña García, periodista i veïna del barri Gòtic. Durant l’homenatge s’ha projectat un audiovisual que recorda l’experiència de comerciants i botiguers aquell tràgic 17-A.