La psicodansa és una teràpia basada en la força de la paraula, per ser escoltada i escoltar les altres. Aquest és el primer pilar de la tècnica, els altres dos són la música i la dansa. Però no qualsevol música i dansa, la terapeuta en psicodansa integrativa Paola Borlini recalca que és molt important estudiar i seleccionar les peces segons l’efecte fisiològic, emocional i mental que tenen sobre el cos.

Es tracta d’una activitat organitzada pel Punt d’Informació i Atenció a la Dona de l’Eixample, que es fa a Centre Cívic Urgell. Les assistents valoren positivament els efectes de la teràpia. Francesca Navarrete Checa valora el treball que s’està fent en el taller sobre l’ànima, per treure coses des de les entranyes. També Paquita Antúnez destaca que l’ajuda a evadir-se i sentir-se molt millor.

La psicodansa terapèutica busca restablir la salut, però també un efecte integrador, perquè les persones siguin més conscients del cos, de les emocions i de la part espiritual. Les sessions de psicodansa, que són de dues hores, estan programades fins a finals de novembre al PIAD de l’Eixample (carrer de Mallorca, 219).