La memòria de les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost estarà molt present aquest Nadal a Barcelona. Per això, s’ha triat que la Rambla aculli l’acte d’encesa de la il·luminació nadalenca i poder homenatjar de nou les víctimes.

La decisió l’ha anunciada la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, que aquest dimarts al matí s’ha reunit amb l’associació Amics de la Rambla. Els responsables de l’entitat s’han mostrat molt satisfets de poder ser la seu de l’encesa dels llums i remarquen que “a poc a poc” la Rambla va recuperant-se del cop de l’atemptat. El president de l’associació, Fermin Villar, ha explicat que aquest any incorporaran a les llums el colom de de la pau. Des del consistori volen també reconèixer la resposta que van tenir els comerciants i veïns el 17 d’agost.

La cerimònia es farà el dijous 23 de novembre, una data d’encesa que és gairebé la mateixa que el 2016. L’any passat, l’encesa es va fer un dia més tard, però igualment coincidia amb l’inici de l’últim cap de setmana de novembre.