Després de molts anys de reivindicació, el Casal de Sant Ildefons passarà a ser municipal. Això comportarà obres de millora per fer accessible l’espai. Mentre durin els treballs, les activitats del casal s’han traslladat provisionalment a la parròquia de Sant Ildefons.

Properament començaran les obres de rehabilitació de l’interior del Casal de Sant Ildefons, que tenen l’objectiu d’adequar les instal·lacions a la normativa vigent de casals de gent gran municipals. Se’n redistribuiran els espais interiors, s’hi afavorirà l’entrada de llum natural i es farà una rampa d’accés a l’edifici. Està previst que les obres acabin el març de l’any vinent, quan es reobrirà com a equipament públic amb un horari més ampli -ara només obre a la tarda- i noves activitats.

Mentre durin les obres, les activitats s’han traslladat a la parròquia de Sant Ildefons, dos carrers més amunt, a Madrazo, 92. Han pogut conservar totes les activitats menys pintura i informàtica. Una de les voluntàries del casal, Queta Vinyals, explica que és imprescindible seguir fent les activitats: “L’important és que els avis no perdin el costum que tenen cada dia que els obliga a sortir de casa, arreglar-se, la higiene, o sigui, tot això és el que comporta el casal”.

Un casal amb història

El Casal de Sant Ildefons va néixer fa 45 anys a les monges eucarístiques. Posteriorment el mossèn Cases, de la parròquia de Sant Ildefons, se’n va fer càrrec i va buscar el local que han ocupat durant els últims 30 anys. Montserrat Aguilera és voluntària gairebé des dels inicis. Fa 25 anys que n’és la directora, però ara no hi havia continuïtat de voluntaris. “He treballat molt perquè això pogués anar a l’Ajuntament, perquè jo veia que no trobava cap persona que em pogués substituir. Les nostres voluntàries es van morint perquè també es fan grans”, explica.

Després de sis anys de lluita, ara ha aconseguit que passi a mans de l’Ajuntament i que el casal pugui fer un salt qualitatiu, ja que és l’únic casal de Sant Gervasi – Galvany. Tot i això, quan es reobri l’espai, les voluntàries seguiran visitant les persones grans que fa tant que acompanyen en el seu dia a dia.