El dibuixant de còmic barceloní Francisco Ibáñez, mort el 15 de juliol, ha aparegut plasmat en un mur al barri del Clot, al districte de Sant Martí. En la il·lustració es pot veure Ibáñez i dos dels seus personatges il·lustres, Mortadel·lo i Filemó, plorant. El mural es troba ubicat al carrer de Bilbao i, segons els veïns, es va començar a pintar dissabte, 22 de juliol.

Un homenatge fet per un grafiter badaloní

L’artista urbà que ha fet el mural és Miguel Ángel Pérez Manzaneque, conegut com Absure2000, que ha volgut fer una aportació i dedicatòria a Francisco Ibáñez perquè és “el millor dibuixant de còmic espanyol”. Absure2000, tot i que resideix a Badalona, va viure a Barcelona en la seva infantesa i, a les xarxes socials, assegura que en aquells anys va viure molt a prop d’Ibáñez. El dibuixant barceloní va viure al barri de Sant Martí de Provençals, a prop d’on ha aparegut el mural.

Aquest homenatge se suma als reconeixements d’altres companys professionals i amics. Des de l’Ajuntament de Barcelona es farà un acte d’homenatge per fer entrega de la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a títol pòstum, ja que no se li va poder donar en vida.

La figura més influent del còmic espanyol

Ibáñez va morir als 87 anys a Barcelona. Reconegut mundialment com una de les figures més importants del còmic espanyol, va crear personatges inoblidables en còmics com ‘Mortadel·lo i Filemó’, ’13 Rue del Percebe’, ‘Rompetechos’ i ‘El botones Sacarino’. Al llarg dels 70 anys de carrera va crear més de 50.000 pàgines d’històries il·lustrades.