El proper 7 de març comença el desplegament del nou contracte de neteja i recollida de residus de Barcelona. Entre les novetats hi ha una nova flota de vehicles de neteja que aposta pel vehicle elèctric (un 66 % de tota la flota).

Inclou tecnologia per millorar la seguretat

A més, la flota també és més segura per als vianants i vehicles, ja que incorpora un sistema tecnològic d’ajuda a la conducció. Inclou senyals audiovisuals que alerten la persona que condueix de situacions de risc com, per exemple, la possible col·lisió amb vianants, ciclistes o motocicletes que es puguin situar en les zones d’angle mort de visió del vehicle.

El canvi de model té en compte les característiques urbanístiques de cada districte. Per això, hi ha vehicles 4×4 per netejar les platges, carretons manuals plegables, amb impuls elèctric per als barris més costeruts o vehicles adaptats als carrils bici.

Nova flota de vehicles de neteja

També es renovaran tots els contenidors

A partir del març també es renovaran 12.600 contenidors als districtes de Ciutat Vella, l’Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí. Més tard, al setembre, s’implementaran els 12.600 restants a Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Horta – Guinardó i Nou Barris. Els contenidors de selectiva augmentaran en un 25 % i també en canviarà l’agrupació, ja que es reorganitzaran en illes de contenidors per apropar la fracció orgànica i la resta als altres contenidors de reciclables.