La bandera groga onejarà a les platges de Barcelona mentre duri la vaga indefinida de socorristes, que començarà a partir del 28 de juliol. Es tracta d’una mesura per demanar a la ciutadania que extremi les precaucions durant el bany. El motiu és que l’aturada del servei de vigilants té un serveis mínims del 50 % i no es pot garantir el funcionament normal de la vigilància a totes les platges. Per això, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit anul·lar la bandera verda. A banda, també es reforçaran els missatges de megafonia per informar de la situació els banyistes.

Justament aquest dimecres, el comitè d’empresa dels socorristes ha demanat que durant la vaga es recomani anar a les platges amb serveis mínims per garantir la seguretat del bany.

El servei de bany assistit no se’n veurà afectat

A banda, d’anul·lar la bandera verda, el govern municipal també ha decidit que en els casos de mala mar, mala qualitat de l’aire, meduses o tempesta elèctrica, s’hissarà la bandera vermella per prohibir l’accés a l’aigua.

En canvi, fonts del consistori també han aclarit que el servei de bany assistit no es veurà afectat per la convocatòria de la vaga.

L’Ajuntament afirma que ha complert amb els seus compromisos

Fonts del consistori també han detallant que la convocatòria de vaga respon a un conflicte laboral entre l’empresa que presta el servei de socorrisme i la plantilla de treballadors. També afirmen que s’han fet reunions setmanals amb els representants dels treballadors per fer seguiment de la situació i amb la voluntat de continuar treballant en la millora del servei.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona assegura que està complint amb els compromisos adquirits al maig amb els treballadors i ha garantit que cobrin la nòmina a temps.