L’estiu és un moment especialment delicat per als robatoris. Els lladres aprofiten l’afluència de gent al carrer i a les terrasses per fer l’agost. Ja fa setmanes que els diferents cossos policials alerten dels mètodes que utilitzen i les darreres hores aquests missatges s’han intensificat.

Sense anar més lluny, la Guàrdia Urbana va alertar aquest dimarts a Twitter de dues estratègies diferents utilitzades pels lladres. D’una banda van detenir a l’Eixample un home que feia servir el mètode de l'”underpaper” i que es movia per les terrasses del centre. Es tracta de col·locar un full de paper o diari sobre el telèfon mòbil de la víctima i endur-se’l mentre la distreuen.

I poc abans la Guàrdia Urbana també va informar sobre la detenció de dos individus a la platja de Sant Miquel que havien fet servir un altre truc. En aquest cas, un d’ells va demanar a un banyista que li fes una foto i, mentrestant, l’altre va aprofitar per robar-li les pertinences, valorades en prop de 1.000 euros.

Alerta pels mètodes dels “cogoteros”

Els Mossos d’Esquadra també se sumen a les crides a la prudència. La darrera alerta difosa a les xarxes socials posa el focus en els anomenats “cogoteros”, que, segons explica la policia catalana, s’acosten a les víctimes, sobretot a gent gran, amb qualsevol pretext i quan estan distrets, els roben. Per això han publicat un vídeo a les xarxes per explicar les excuses que fan servir. Per exemple, els diuen que els ha caigut la cartera a terra o que s’han tacat la roba.

Precisament, aquest dimarts la Policia Nacional va detenir tres persones a Barcelona que es dedicaven a enganyar persones grans als caixers automàtics. Els robaven les targetes bancàries, un cop aconseguien visualitzar el codi PIN.