Dues hores més tard de la publicació d’un vídeo per part del col·lectiu del Banc Expropiat en què asseguraven que des de diumenge hi havia una persona a l’interior de l’immoble, uns operaris han començat a tallar amb una serra radial una de les planxes que en tapiaven la façana. Alhora, cap a les quatre de la tarda, furgons de la unitat d’antidisturbis dels Mossos d’Esquadra han tallat els carrers que donen accés al Banc Expropiat i n’han custodiaven la façana.

Un cop fet un forat en una de les planxes del carrer de la Mare de Déu dels Desemparats, els agents han començat a accedir a l’interior i han pogut confirmar que, efectivament, hi havia un ocupant a l’interior. En les tasques ha ajudat un gos de la Unitat Canina i dos membres del Servei d’Emergències Mèdiques, que han comprovat l’estat de salut de la persona.

A les sis de la tarda finalment els agents han tret l’ocupant, que ha estat identificat i ha quedat en llibertat. Mentrestant, gairebé un centenar de manifestants s’han concentrat a la plaça de la Revolució per donar suport a l’activista. El col·lectiu havia anunciat una concentració de celebració en forma de brindis al vespre, però finalment ha desconvocat l’acte un cop han confirmat que l’ocupant havia quedat en llibertat.


El termini de 72 hores

En el vídeo que ha difós el Banc Expropiat aquest dimecres, els activistes defensen que la persona en qüestió hi ha estat vivint durant més de 72 hores, de manera que si el propietari el volia desallotjar, deien, hauria d’engegar un nou procés legal. Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han explicat que han actuat conforme a la legalitat i amb el coneixement i el consentiment del propietari.

Segons Cristina Vallejo, advocada, “no hi ha cap article que ens digui ni en la llei civil ni penal que transcorregudes 72 hores no podem desallotjar algú d’un edifici ocupat d’una persona aliena”. Vallejo explica que sempre hi ha d’haver una ordre judicial de desallotjament, que es decreta quan el propietari denuncia al jutge de guàrdia que s’ha ocupat il·legalment l’immoble.