És el judici en què es va sentenciar a Ricard Pinilla i el seu company a 17 anys de presó per l'assassinat d'una dona indigent a qui van cremar viva en un caixer del carrer de Guillem Tell l'any 2005. 11 anys després, Pinilla ha concedit una entrevista en què ha explicat què li passava pel cap el dia dels fets. "No pensábamos nada. Era un tema totalmente inercial. Se daba por hecho que el destruir a todos los niveles era lo correcto y lo que te hacía hombre." Pinilla assegura a més que no era la primera vegada que ell i el seu grup havien agredit i vexat indigents. Explica que s'havia vinculat a grups neonazis tot i que, diu, no hi havia cap motivació ideològica en els fets del caixer. No va tenir valor, assegura, per deixar el grup i abandonar aquestes actituds destructives. En el moment dels fets ell feia menys d'un mes que havia fet els 18 anys. "Muchas veces se ha presentado algo como niños pijos que se entretienen matando gente, en lugar de presentar como muchachos con infinidad de carencias acaban cultivando actitudes que acaban desembocando en esto. Esto no va a salir." Passats 11 anys, assegura que ja no es reconeix en la persona que va protagonitzar el crim i es disculpa. "A la víctima no le puedo pedir perdón pero a la familia le expreso mi profundo arrepentimiento. Dudo que sirva de algo pero es todo lo que puedo ofrecer." Ricard Pinilla ara mateix té 29 anys i encara està complint condemna, l'acabarà el 2022. Es troba en règim obert: va a treballar durant el dia i passa les nits a presó.

“No pensàvem en res, tot ho fèiem per inèrcia”, ha assegurat Pinilla durant l’entrevista. “Es donava per fet [al grup de joves] que destruir a tots els nivells era correcte i que et feia un home”, ha afegit.

Pinilla ha assegura a més que no era la primera vegada que ell i el seu grup havien agredit i vexat persones sense llar. Explica que s’havia vinculat a grups neonazis tot i que, diu, no hi havia cap motivació ideològica en els fets del caixer. No va tenir “valor”, assegura, per deixar el grup i abandonar aquestes actituds destructives. En el moment dels fets ell feia menys d’un mes que havia fet els 18 anys.

“Moltes vegades se’ns va presentar com a nens ‘pijos’ que s’entretenen matant gent, en lloc de presentar-nos com a nois amb infinitat de carències que acabaven cultivant actituds que van derivar en el que va passar.”

Passats 11 anys, Pinilla assegura que ja no es reconeix en la persona que va protagonitzar el crim i es disculpa. “A la víctima no li puc demanar perdó però a la família li expresso el meu profund penediment tot i que dubto que serveixi de res. És tot el que puc oferir.”

Ricard Pinilla ara mateix té 29 anys i encara està complint condemna, l’acabarà el 2022. Es troba en règim obert: va a treballar durant el dia i passa les nits a presó.