En la darrera publicació de la memòria anual de l’entitat s’ha fet palès que encara es necessiten molts més aliments dels que es recullen per cobrir el 100 % de les necessitats de les persones que recorren al Banc dels Aliments. Durant l’any 2017 l’organització va aconseguir 17.343.000 milions de quilos d’aliments, que va entregar a particulars i entitats que hi col·laboren. Segons ha manifestat l’organisme, el problema és que els quilos distribuïts no són suficients per cobrir totes les necessitats alimentàries dels col·lectius més vulnerables. El Banc dels Aliments cobreix únicament el 28,6 % de les seves necessitats. Per arribar al 100 % s’haurien de repartir 60.680.048 milions de menjar. Per garantir els àpats i fent una dieta estàndard de 2.000 kcal/dia, cada persona necessita consumir 484 quilos d’aliments a l’any. Els aliments que distribueix l’entitat acostumen a ser llet, oli, arròs, llegums, i llaunes de peix i carn, entre d’altres.

L’entitat fa una crida per trobar un magatzem més gran

Actualment el local, ubicat al número 122 del carrer dels Motors, a la Zona Franca, té una capacitat per emmagatzemar entre vuit i 10 tones de productes, tot i que ara mateix ja distribueixen 17 tones d’aliments. El local els ha quedat petit i la fundació ha fet una crida perquè diu que està “sobrepassada” i que necessita amb urgència un magatzem més gran. Una de les prioritats és que el nou local estigui ubicat molt a prop de l’actual per qüestions logístiques i també perquè els treballadors i els voluntaris hi puguin accedir amb transport públic. Encara que el Consorci de la Zona Franca i l’Ajuntament ja són conscients del problema, la fundació els ha tornat a demanar una solució d’urgència.

Tancada la polèmica sobre els Caputxins de Sarrià

La presentació de la memòria anual s’ha conegut aquest dijous hores després de la polèmica sobre els Caputxins de Sarrià, que ja ha quedat tancada.El Banc dels Aliments va desmentir que no servís aliments a la congregació religiosa per “motius polítics” perquè havia fet una missa en suport de la llibertat dels presos polítics. L’entitat va explicar que havien trencat la col·laboració amb els Caputxins perquè  no seguien els canals oficials d’atenció a les persones vulnerables que poden rebre ajuda sempre que els Serveis Socials els ho hagin autoritzat abans.