En total són quatre les persones que formaven part d’aquest grup criminal que es dedicava a entrar al país moneda falsificada. El quart membre és un home que compleix condemna a la presó de Tarragona, des d’on donava instruccions a la resta del grup. Un ciutadà italià era l’encarregat de traslladar els diners falsos des de Nàpols fins a Espanya. Ho feia ell mateix amb viatges però també utilitzava el seu fill, que li feia enviaments postals des de la ciutat italiana. Quan la moneda ja era al país hi havia un grup de persones que introduïen el diner fals al mercat. Ho feien amb el sistema de degoteig, que consisteix a pagar amb bitllets falsos en els comerços que no disposen de lectors de per detectar-ne la validesa.

policia bitllets falsos en paquets pasta

Bitllets ocults a l’interior de paquets de pasta

En el moment de l’escorcoll la policia va trobar els bitllets falsificats amagats a l’interior de paquets de pasta italiana. En l’operació s’han decomissat un total de 5.050 euros falsos en bitllets de 50 i 100 euros i també han requisat 4.535 euros de bitllets de curs legal.

La investigació es va iniciar el juny del 2017 quan els agents van detectar diversos bitllets falsificats d’origen italià a les ciutats de Tudela i Saragossa. Llavors van detectar que hi havia un grup organitzat que els introduïa en el circuit financer d’Espanya. La policia també va descobrir que els membres d’aquest grup estaven involucrats en altres delictes com usurpació d’estat civil, falsificació de documents, estafes o tràfic d’estupefaents a petita escala.

bitllets falsos policia nacional