L’escorcoll ha durat quatre hores. Ha començat quan passaven pocs minuts de les 10 del mati tan bon punt ha arribat la detinguda dins un vehicle dels Mossos d’Esquadra emmanillada i a diferència d’altres vegades, s’ha tapat totalment el rostre amb un mocador de color negre. Es tracta d’una diligència que la jutgessa ha ordenat als Mossos d’Esquadra d’ofici, sense que cap part li ho hagi sol·licitat. Segons fonts judicials consultades per betevé, en l’abocament del telèfon mòbil de la detinguda, es va trobar un missatge en què un veí proper a la casa on suposadament va tenir lloc el crim li va preguntar si la nit del 2 al 3 de maig havien utilitzat una motoserra. 

Aquesta informació abona la hipòtesi que els dos detinguts van esquarterar la víctima, una tesi que guanya pes per un altre element que també es va trobar en el telèfon. Segons les mateixes fonts, la detinguda tenia fotografies de la planta baixa de la casa que apunten que, després del crim, hi va haver canvis en el mobiliari i també a una de les parets. Segons la interlocutòria, en les imatges, prèvies a la mort de l’agent, hi apareix un sofà que, segons la instructora, no hi era el dia que els Mossos van entrar per primera vegada a la casa. A més, explica que en l’escorcoll de la policia, la paret de darrere el sofà “estava recent pintada”, segons aquestes fonts.

La jutgessa sospita que la detinguda va manipular l’escena del crim per encobrir alguna possible prova, com podrien ser restes de sang. De fet, també s’ha sabut que el 4 de maig, un dia després del crim, l’acusada va contactar amb un amic perquè li deixés una furgoneta per traslladar el sofà.

En cas que els Mossos hagin trobat noves proves d’ADN de la víctima, la diligència servirà per esbrinar com va morir l’agent i per corroborarà que el garatge va ser suposadament l’escena del crim, fet que coincideix amb el testimoni de les filles de l’acusada que, com va avançar betevé, asseguren que la seva mare va fer baixar la víctima a la planta baixa mig sedada. Els primers informes forenses apuntaven que l’agent va perdre la vida estrangulat, malgrat que els metges no han pogut determinar -ho amb exactitud pel mal estat del cadàver, que es va trobar totalment calcinat prop del pantà de Foix.