Durant el matí desenes de treballadors s’han concentrat a l’exterior de Museu Picasso per protestar i informar els visitants de la seves reivindicacions. Fonts dels treballadors asseguren que s’ha tornat a contractar vigilants de seguretat per poder obrir les sales, tot i que el Jutjat Social número 1 de Barcelona ha dictat una mesura cautelar per la qual queden sense efecte els “serveis de seguretat” imposats en aquest centre.

El museu nega les contractacions i assegura que amb el personal que ha anat a treballar n’han tingut prou per poder funcionar. D’altra banda, l’empresa que subcontracta els treballadors, MagmaCultura, no ha confirmat a betevé si ha rebut el dictamen del jutjat.

Més vagues als museus

Les assemblees de treballadors de les empreses MagmaCultura i Ciut’art van decidir continuar amb la vaga als museus que van començar fa unes setmanes, tot i que amb matisos. En el cas de MagmaCutura (l’empresa que gestiona centres culturals com el Museu Picasso, el MACBA i el CCCB), han mantingut les aturades d’aquest dijous i també la convocatòria per al 19 d’abril.

En canvi, els treballadors de l’empresa Serveis Educatius Ciut’art, que gestiona el Museu del Disseny, l’Arxiu Històric de Barcelona, la Fundació Tàpies, el Museu de la Música, la Fundació Miró i el recinte de la Fabra i Coats, han decidit suspendre cautelarment la vaga prevista per a aquest dijous. Tot i això, mantenen la convocatòria prevista per al 26 d’abril.

En un comunicat, els comitès de vaga expliquen que des de l’inici de les aturades s’han reunit amb l’empresa en quatre ocasions (els dies 26 i 28 de març i els 4 i 11 d’abril). Han estat trobades en què han discutit els punts de la taula reivindicativa, sense que s’hagi arribat a cap acord definitiu.