Una reunió aquest dimecres a la tarda ha servit per donar per tancada la polèmica. Els Caputxins de Sarrià tornaran a rebre els lots del Banc dels Aliments i, a canvi, es comprometen a resoldre en un termini màxim de dos mesos els incompliments burocràtics que havien posat en perill aquesta col·laboració.

El cas va esclatar aquesta setmana, quan la congregació va fer una crida a particulars i empreses a fer donacions de menjar, després que el Banc dels Aliments els comuniqués que els deixava de servir. Algunes veus van atribuir la decisió a una missa celebrada uns dies abans, en què es va demanar l’alliberament dels polítics que estan empresonats. I la bola es va anar fent grossa a través de les xarxes socials.

Però el Banc dels Aliments ha volgut tallar les crítiques de soca-rel. La presidenta de l’entitat a Barcelona, Rosa Brutau, reivindica la “trajectòria del banc” per demostrar que són un ens independent, apolític i aconfessional. Assegura que la decisió no es va prendre per “cap motiu polític”, sinó perquè els Caputxins de Sarrià no segueixen els canals oficials d’atenció als més vulnerables, que estableixen que les persones necessitades han de passar per Serveis Socials, que en fan una valoració global, i que després els deriven a les entitats on poden recollir menjar.

Malgrat tot, i arran de la polèmica, el Banc dels Aliments s’ha afanyat a reunir-se amb els responsables de la congregació i totes dues parts han acordat que reprendran la col·laboració, amb la condició que els Caputxins de Sarrià compleixin els requisits burocràtics establerts en un termini màxim de dos mesos.

Resposta ciutadana a la crida per fer-hi donacions

Mentre el conflicte no s’ha resolt, la preocupació més immediata era no deixar desateses les més de 200 persones a qui, setmanalment, els Caputxins de Sarrià reparteixen els productes més bàsics. Per això, van fer una crida per recollir menjar de forma urgent. Aquesta crida ha despertat la col·laboració ciutadana: diverses persones s’han apropat fins al convent de la congregació i hi han aportat llet, oli, arròs, pasta i llaunes de conserva per a les persones més necessitades.