ISMAEL, agent en pràctiques de la Guàrdia Urbana "Va aparèixer una dona amb una nena als braços, però la nena estava totalment inconscient, li queia pels dos costats, braços i cames totalment inerts." SERGIO, agent de la Guàrdia Urbana "Potser hauríem hagut d'activar el 112, esperar que vingués l'ambulància, però, tal com estava la nena el, company i jo vam decidir que el millor era pujar-la al cotxe i anar urgentment a l'hospital." ISMAEL, agent en pràctiques Guàrdia Urbana "La mare li donava cops a l'esquena, però com que no reaccionava, vam decidir que això no funcionava i que li donés una mica de massatge perquè, si estava en parada, el mateix massatge fes que l'oxigen circulés." SERGIO, agent de la Guàrdia Ubana "Vam entrar al box d'urgències i al cap de 4-5 minuts ja vam sentir que la nena plorava, que és el so més meravellós que he sentit mai." ISMAEL, agent en pràctiques Guàrdia Urbana "Això sí que és veritat. L'acadèmia és per aprendre i el carrer són vides de veritat."

El segon dia de pràctiques de l’agent Ismael va ser més mogut del que esperava. Mentre feien un servei al Turó de la Peira van veure una dona amb un infant en braços que “li queia pels dos costats, braços i cames totalment inerts”. Els agents no van dubtar a oferir ajuda. Tot i que “potser hauríem hagut d’activar el 112”, explica l’Ismael, en veure la situació crítica de la nena, van decidir pujar-la al cotxe i traslladar-la a l’hospital urgentment.

Durant el trasllat van aconsellar la mare que li fes un massatge perquè circulés l’oxigen i, un cop van arribar al centre sanitari, va anar tot rodat. La mare i la petita van entrar al box d’urgències i al cap de cinc minuts es la petita es va recuperar i va plorar. “Es el so més meravellós que he sentit mai”, explica l’agent Sergio.