A partir d'ara, la banda sud de la plaça de les Glòries tindrà aquest aspecte. L'Ajuntament hi ha instal·lat aquest mobiliari urbà, d'accés gratuït per a tothom, des de les nou del matí fins a les deu de la nit. El projecte, però, tot just acaba de començar i de moment són pocs els que s'han acostat a la zona. GÉNESIS DE LA A "Podría venir aquí pues para leer, para estar un rato mirando cosas con el ordenador, para relajarme un rato, habrá gente que también le gustaría estar aquí para tomar el sol". LÍDIA BERTRÁN "Sobretot per al turista que ve de fora, agraixes un lloc on poder seure... i gaudir perquè veus el Tibidado, la Torre Agbar". PAOLA CHÁVEZ "Yo hoy, que ya vengo con el nene, ya llevo pagados inco cafés para darle el almuerzo, el yogurt y la verdad es que tener un sitio donde puedas sentarte gratis no existe en Barcelona." El consistori hi ha invertit prop de 34.200 euros i s'hi han instal·lat para-sols, taules, gandules i cadires, en total 170 peces de mobiliari urbà. L'objectiu principal és donar un ús ciutadà a la plaça de les Glòries, fins ara un espai utilitzat principalment per cotxes. El projecte també té una vessant social a través de la col·laboració amb la fundació Surt, una entitat que té com a finalitat la reinserció laboral de persones vulnerables. INGRID LEÓN, membre de la fundació Surt "Es un proyecto muy novedoso y da oportunidades de trabajo a otra gente, genera trabajo y actividades para el disfrute de la gente que es lo importante". La iniciativa és un projecte pilot que durarà fins a l'octubre però l'objectiu és que s'allargui fins que acabin les obres de la plaça. A més, si hi ha una bona acollida dels ciutadans, aquest mobiliari urbà es podria utilitzar en futures intervencions de la ciutat".

Segons l’Ajuntament, l’objectiu d’aquesta iniciativa és donar un “ús ciutadà a la plaça mentre duren les obres. Per tant, tot i que la durada inicial d’aquest servei serà de vuit setmanes, la intenció és que tingui continuïtat mentre s’executa la urbanització provisional de la plaça.

Els objectius de la iniciativa són oferir una alternativa per aprofitar l’espai alliberat per les obres d’urbanització provisional de la plaça, afavorir la inserció de col·lectius vulnerables i estudiar l’acceptació que tenen entre els ciutadans aquests tipus d’actuacions i valorar així la possibilitat de fer iniciatives similars en un futur.

El servei ha suposat una inversió de 13.000 euros en la compra del mobiliari i de 21.200 € per la gestió del servei, a càrrec de la fundació Surt. El préstec gratuït de mobiliari està disponible de 9 h a 22 h entre el Disseny Hub Barcelona i el carrer d’Àlaba.