Són els ulls que ho veuen tot. Des d'aquí, els agents de la Guàrdia Urbana tenen un punt de vista privilegiat de tot el que passa a les platges. Sobretot, en zones com la Barceloneta, on els llauners han trobat la manera d'amagar-se dels companys que patrullen a peu de sorra. Saben que abans d'entrar a l'aigua hi ha un fort pendent i és quasi impossible veure'ls des de terra. Samuel Montserrat, agent de la Guàrdia Urbana "Ells aprofiten el canvi de rasant per amagar-se i, des de dalt, els companys no veuen res. Nosaltres, des de la llanxa, sí que els poden identificar". Des de la llanxa els agents guien els companys que patrullen a la sorra. "Lleva pantalones y camiseta. Sí, hemos encontrado los mojitos". Però, a banda de l'acció, la llanxa de la Guàrdia Urbana també fa feina de prevenció. Sobretot, a la zona de roques. "Hay que salir de aquí, no se puden bañar". "L'espigó de l'hotel Vela és un dels punts més complicats Cada dia la Guàrdia Urbana treu una setantena de persones d'aquí. Són bàsicament joves que vénen a banyar-se entre les roques, amb el perill que això comporta. Samuel Montserrat, agent de la Guàrdia Urbana "Hi ha cavitats molt grans i accedir-hi per rescatar-los és massa complex". La llanxa de la Guàrdia treballa braç a braç amb la Creu Roja. Sobretot, pel que fa als rescats al mar. Com el d'aquest home: estava fent pesca submarina als espigons quan li ha picat una medusa en plena caraSe l'emporten marejat cap al moll, on l'esperen els socorristes. La Guàrdia Urbana el deixa i continua el patrullatge al mar. Almenys, fins al vespre, quan acaba el servei.

L’embarcació és sobretot un reforç dels agents del Grup de Platges que patrullen a peu de sorra. Els venedors ambulants aprofiten el desnivell que fa la sorra just abans d’arribar al mar per ocultar-hi els productes que venen, fet que dificulta detectar-los des de terra. Des de l’aigua, en canvi, la tasca d’identificació d’aquests venedors és més senzilla.

L’estiu de 2012 va ser el primer que la Guàrdia Urbana va poder fer servir l’embarcació. Des d’aleshores, la llanxa ha servit de suport no només a l’hora de detectar els venedors ambulants, sinó també en tasques de rescat en col·laboració amb la Creu Roja o en la prevenció de conductes incíviques. Un exemple n’és l’espigó de l’Hotel W, un espai que alguns joves aprofiten per prendre el sol i remullar-se sense tenir en compte els perills que comporta. De fet, la Guàrdia Urbana explica que cada dia retira una setantena de persones d’aquests espigons.

Les tasques de vigilància a la platja, tant la de la llanxa com la dels agents a peu de sorra, s’allargaran fins al 30 de setembre, quan es dóna per finalitzada la temporada de platges.