L’Eix Comercial Nou Eixample està preocupat per l’augment dels robatoris a la zona. Denuncien que en alguns establiments hi han entrat dos cops en tres mesos. L’acció dels lladres es concentra a la zona dels carrers de Calàbria amb Rosselló, però s’estén fins a Rocafort i l’avinguda de Roma. Els comerciants asseguren que les assegurances no sempre se’n fan càrrec i que, sobretot els establiments que han viscut més d’un robatori, tenen problemes per recuperar les pèrdues. Per tot això, reclamen més presència policial com a mesura dissuasiva.

Robatoris malgrat les mesures de seguretat

Els botiguers denuncien que els robatoris han augmentat en els últims mesos. Al centre d’imatge Ammate, els lladres hi van entrar quan l’acabaven d’inaugurar a principis de desembre. Ho van fer a través del vidre de l’aparador, que van trencar amb una reixa de clavegueram. Daniela Lascateu, gerent del centre, explica que disposen d’una alarma i càmeres de seguretat, però que aquestes mesures no van impedir que entressin els lladres.

Els lladres també han entrat a la farmàcia Donada. Bernat Donada assegura que els hi han entrat dues vegades, en una ocasió “van forçar la porta metàl·lica i la van treure de les guies” i a la setmana següent, “van desmuntar la porta i van entrar a través del vidre”. En una altra botiga també han entrat dues vegades, tot i les reixes de seguretat.

Alarma entre els comerciants

Els comerciants diuen que no es tracta de casos aïllats. Sergio Moral, president de l’Eix Comercial Nou Eixample, assegura que hi ha hagut un increment notable dels robatoris en l’últim any, i un repunt preocupant en els últims tres mesos. “Estem preocupats i tenim neguit”, diu Moral, “perquè és una constant, cada setmana a veure a qui li toca”.

L’Eixample és un dels districtes on més van créixer els delictes l’any passat, sobretot els robatoris a botigues.