(ACN) El Jutjat d’Instrucció núm. 6 de l’Audiència Nacional ha tornat a dictar presó provisional per als quatre membres dels CDR acusats de terrorisme a qui la Sala Penal de l’AN va anul·lar l’ordre d’empresonament aquest mateix dimarts. Segons fonts jurídiques, el magistrat Manuel García Castellón ha pres la decisió aquest dimecres després de repetir la vista de mesures cautelars. Els quatre detinguts estan empresonats al centre penitenciari de Soto del Real des de fa gairebé dos mesos.

La Sala Penal de l’AN va declarar nul·les les ordres de presó en considerar que es va vulnerar el dret a defensa dels detinguts perquè no es va proporcionar informació essencial als advocats. Tanmateix, no els va alliberar, sinó que va convocar la vista d’aquest dimecres, en la qual García Castellón ha mantingut la decisió que ja va prendre el 26 de setembre quan va enviar a la presó els set membres dels CDR detinguts en el marc de l’operació Judes.

El jutge ha rebutjat la declaració dels acusats

A la vista d’aquest dimecres, les defenses han sol·licitat l’alliberament dels empresonats mentre que la fiscalia i l’acusació particular han demanat que es mantingui la presó provisional. Cap dels acusats ha declarat, ja que, segons han criticat les defenses, el magistrat ho ha rebutjat. Els lletrats consideren que és una “anomalia” perquè creuen que amb la nul·litat de l’ordre de presó s’hauria d’haver permès la declaració. Cap d’ells va declarar a la vista de mesures cautelars anterior.

El magistrat els investiga per delictes de pertinència a organització terrorista, fabricació i tinença d’explosius i conspiració per causar estralls.