Audiència Barcelona Joaquin Benítez cas Maristes

L’Audiència Provincial de Barcelona ha comunicat aquest dilluns a Joaquín Benítez que té 10 dies per ingressar a la presó. D’aquesta manera, l’exprofessor, condemnat a 21 anys i nou mesos de presó pel cas Maristes, finalment entrarà a la presó, tres anys després del judici i de la sentència de l’Audiència de Barcelona.

El pare d’una de les víctimes, a l’Audiència de Barcelona

El pare d’una de les víctimes i president de la Fundació Mans Petites, Manuel Barbero, va anunciar fa uns dies que es personaria a l’Audiència de Barcelona per “demanar explicacions” a Benítez. Segons Barbero l’exprofessor ha de reconèixer totes les víctimes, referint-se al fet que només va acceptar dues de les quatre acusacions. La resta de denúncies es van arxivar perquè els delictes havien prescrit.

En llibertat fins que la sentència ha estat ferma

Joaquín Benítez, condemnat per abusos sexuals continuats a quatre menors d’edat quan era professor dels Maristes de les Corts els cursos 2006-2009, ha estat en llibertat fins que la sentència ha estat ferma. El mes d’octubre, i tres anys després de ser jutjat, el Tribunal Suprem va confirmar la condemna en considerar que les declaracions de les víctimes havien quedat corroborades amb les proves.

L’Audiència de Barcelona va descartar la petició de les acusacions d’enviar-lo a la presó preventivament, perquè va considerar que Benítez havia complert totes les mesures cautelars imposades fins al moment “escrupolosament”.