(ACN) L’Audiència de Barcelona ha arxivat el cas del suïcidi de la Kira López, l’alumna de 15 anys del col·legi Pare Manyanet. Fa unes setmanes, el titular del Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona també va tancar-lo, després de concloure que no hi va haver assetjament. Segons ha avançat RTVE aquest dimarts, l’Audiència sosté que “no s’han pogut constatar els fets” ni tampoc vincular la seva mort “a cap acció d’una persona determinada“.

De fet, a través dels documents publicats pel mitjà a les xarxes socials, també subratlla que “cap de les diligències practicades” ha pogut determinar què va portar la jove a llevar-se la vida el 19 de maig del 2021. “Tampoc es pot vincular a la inacció del centre escolar“, afegeix.

“L’àmbit penal no és l’espai oportú per buscar consol o respostes”

En aquests documents també es pot veure com l’òrgan admet que el suïcidi de la jove pot ser “demolidor per als pares i tots aquells que la van conèixer i l’estimaven”. Malgrat la situació, però, recorda que “l’àmbit penal no és l’espai oportú per buscar consol o respostes“. “Els espais restauratius en l’àmbit comunitari i educatiu poden ajudar molt a elaborar el dol i atorgar als pares el reconeixement i suport que necessiten, tasques que no tenen res a veure amb el procés penal en el qual ens trobem”, conclou.

“Els fets ja estarien prescrits”

Finalment, afegeix que, “encara que hi hagués hagut assetjament” —en aquest cas per part de menors—, els fets ja estarien prescrits. “L’adolescència és un moment crític i moltes bromes o paraules, o ús de xarxes socials formen part del seu dia a dia. No estem aprovant aquestes conductes i som conscients de la necessitat d’educar correctament els infants en el respecte l’empatia i la solidaritat per evitar aquestes situacions —sosté—, una tasca que no només ha de ser dels centres educatius, sinó també dels pares i la resta de la societat”.

“Procurar que no es repeteixi”

L’advocada dels pares de la jove, Carla Vall, ha lamentat en diverses piulades a Twitter que “malgrat haver constatat que hi ha hagut diferents capítols d’assetjament escolar en diversos moments de la seva vida“, no s’ha pogut tancar per la via penal. “Hem de continuar vetllant pel benestar i protecció dels drets dels infants i procurar que mai més torni a passar”, ha afegit, i ha donat les gràcies als lletrats de l’Ajuntament de Barcelona alhora que ha carregat contra la Generalitat: “Ni un sol foli després de la seva personació”.