mort palmera raval

L’Audiència Provincial de Barcelona ha estimat parcialment el recurs d’apel·lació de la família de la Shamira, la noia que l‘agost de l’any passat va morir per la caiguda d’una palmera al barri del Raval. Segons han informat els advocats de la víctima, del bufet Vosseler, l’alt tribunal ha revocat el sobreseïment de la causa i ha acordat que s’investiguin els fets per la via penal.

Demanen que declarin els responsables de Parcs i Jardins

En un comunicat, els lletrats recorden que “hi ha una denúncia formulada per un veí del Raval, del 14 de març del 2023, en què assenyalava que la palmera estava molt inclinada i corria el perill de col·lapsar”. Per tot plegat consideren que “aquestes són dades suficients com per haver fet una anàlisi més detallada en vista del fatal desenllaç”. Creuen, per tant, que “pot existir una responsabilitat greu per part del consistori”.

Els advocats reclamen alhora que es prengui declaració “en la qualitat que correspongui” al responsable de Parcs i Jardins que va lliurar l’informe de data 4 d’agost del 2023, i que “s’identifiqui el responsable territorial […] que es va emplaçar per al reconeixement de la palmera i que va decidir que no requeria programar cap actuació i que va tancar la fitxa definitivament”.