A la ciutat, dret a la igualtat” és el lema amb el qual l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va encarregar als infants de la ciutat que preparessin el Pregó dels infants 2024 amb motiu de les Festes de Santa Eulàlia, tradició que es fa cada any. Després d’alguns mesos de feina, la canalla ha llegit aquest dimecres el resultat davant d’alguns regidors del consistori.

650 infants participants en el pregó

La lectura del pregó s’ha fet a la plaça de Sant Jaume, a continuació que una representació d’infants entregués una còpia del document a Collboni. En l’acte hi ha participat la Súper Laia, la defensora dels Drets dels Infants, i hi han estat presents els gairebé 650 nens de 21 centres educatius que han participat en la preparació del pregó.

“Tothom ha de ser respectat si vol viure en llibertat”, o “per una no discriminació fem una bona educació“, han estat alguns dels versos que han format part del Pregó dels infants, que també ha apel·lat directament a l’alcalde que, inusualment, no ha estat present a la lectura. “Senyor Jaume Collboni, volem que ens escolti: volem un món més just”, han recitat els petits. Ha estat el tinent d’alcalde Jordi Valls qui ha entomat la petició: “Acceptem el repte”, ha dit. Valls també ha agraït tant als infants com al professorat que els ha acompanyat en l’elaboració del pregó i ha assegurat que “el que determina més clarament la igualtat i la llibertat d’una societat és el sistema educatiu”.

En acabar la lectura del pregó, hi ha hagut una actuació musical de BETA i La Tresca i la Verdesca.