La carpa es va instal·lar un dissabte més a les 17 h a la cantonada del passeig de Fabra i Puig amb l’avinguda Meridiana, al costat del Col·legi Jesús i Maria i de la sortida del metro de Fabra i Puig (L1). Mitja hora més tard, cinc joves mig encaputxats van arrasar la carpa i van empènyer les dues joves que l’atenien, a més de colpejar-les amb puntades de peu un cop van caure sobre la vorera. La denúncia també diu que les van estirar dels cabells i que van fugir emportant-se la bossa d’una d’elles. El vídeo ha estat publicat a Twitter per la usuària Aini85. Els Mossos d’Esquadra estan investigant l’agressió i mirant de localitzar els agressors.

Les voluntàries de Barcelona amb la Selecció repartien material d’aquesta associació i informaven que l’entitat instal·larà una pantalla gegant a l’aire lliure per seguir els partits de la selecció espanyola a partir de vuitens de final de l’Eurocopa de futbol. L’associació ha negociat amb l’Ajuntament de Barcelona una ubicació alternativa per fer possible la instal·lació d’aquestes pantalles.

Reaccions de condemna

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha condemnat l’agressió i ha demanat que s’acabin aquesta mena de “mordasses intimidatòries”, alhora que segueix reivindicant que els partits d’Espanya a l’Eurocopa es puguin seguir en pantalles gegants “de la mateixa manera que es fa en altres ciutats espanyoles”.

El portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha exigit a la Generalitat que actuï per “la proliferació d’episodis de violència i coacció” contra persones no independentistes. De fet, des de la formació asseguren que un militant de Sant Martí també va ser agredit.

Societat Civil Catalana ha denunciat “la impassibilitat institucional” de tots els partits i institucions que no han condemnat l’agressió i els ha demanat que hi posin mitjans perquè no es repeteixin. Segons SCC, a Catalunya abunden també els exemples de “violència simbòlica”, que en precedeixen la física i que han de ser eradicats.