CARLOS MACÍAS, portaveu de la PAH Barcelona "Durant la campanya electoral assenyalarem al PP perquè tothom sàpiga que votar el PP és votar contra els drets humans, a favor dels desnonaments, que és votar a favor que res canviï. I no només això, sinó que interpelarem a tots els grups parlamentaris perquèn la primera mesura que surti del nou Congrés dels Diputats sigui les 5 de la PAH, és a dir, acabar amb els desnonaments, amb els talls de subministrament, amb els deutes de per vida i amb l'habitatge buit".

La concentració ha començat a les 11 h davant de la seu del Grup Municipal del PP, situada al carrer del Compte d’Urgell. Durant una estona, els manifestants han tallat el trànsit fins que han decidit dirigir-se al World Trade Center, on es trobava el candidat del PP a la presidència, Mariano Rajoy.

Des de la PAH han protestat contra els més de 450.000 desallotjaments que s’han produït des del 2008 i culpen Rajoy de ser “coresponsable” d’aquesta situació. També ha estat motiu de protesta la decisió de tombar les mesures urgents contra els desnonaments i la pobresa energètica, que va aprovar el Parlament català. Per tot plegat, el centenar de persones concentrades han fet un judici popular contra Rajoy i alerten que durant la campanya electoral, el PP serà el seu gran objectiu. Aquesta és una de les mobilitzacions que s’emmarca en una nova campanya de la PAH anomenada “Tíñete de Verde”, amb la qual exigeixen cinc demandes als partits polítics per garantir el dret a l’habitatge a tot l’Estat. Per això, aquest dissabte s’han tenyit tots de verd, difonent el color de la PAH.

La concentració d’aquest dissabte ha estat una acció conjunta arreu de l’estat, ja que la plataforma ha convocat concentracions davant de la seu del PP de totes les capitals de província. La PAH pretén portar aquestes cinc mesures al Congrés dels Diputats per tal que siguin les primeres a aprovar-se en la nova legislatura.