Aquest és el moment en què els Mossos d'Esquadra han accedit a l'interior del Banc Expropiat utilitzant una radial. A l'interior han trobat 5 persones ocupant el local. N'han dentingut tres i n'han trobat dues més embidonades. Es creu que a primera hora del matí han entrat a l'interior perforant una planxa a la porta principal. Tot ha començat al migdia, quan, en una acció sorpresa, gairebé un centenar de persones s'han concentrat a mig matí davant del Banc Expropiat amb pancartes en contra del propietari i amb consignes a favor de la recuperació del local. Al Twitter del col·lectiu han anunciat que havien tornat a ocupar el banc i, fins i tot, han penjat un vídeo de 5 persones que suposadament eren a l'interior celebrant-ho. A fora no hi havia senyals clars que així ho indiquessin i durant hores hi ha hagut incertesa sobre la veracitat de l'ocupació. Cap a quarts de dues han arribat una desena de brigades mòbils dels Mossos d'Esquadra, que han allunyat els manifestants de la porta principal i han establert un perímetre de seguretat. Alguns comerciants dels entorns del local avui no han pogut obrir els seus negocis o ho han fet de manera parcial. MARIA PILAR SOLER, comerciant "Estem molt cansats perquè esclar que ens afecta en tot. Hem tingut clientes que ens han anul·lat perquè els feia por venir, clientes que han trucat per saber si era segur o no." Fins i tot els paradistes del Mercat de l'Abaceria, han denunciat que no han pogut accedir als seus llocs de treball. JERONI MAGRANS, president paradistes Mercat de l'Abaceria "Estem fins als pebrots, no se si s'entén ben clar, fins als pebrots d'aquesta situació. Independentment, sense entrar en detalls, però el que no es pot aguantar sota cap concepte és que aquest matí aquests senyors del banc ocupat s'hagin posat a les portes del mercat i no deixin passar el personal. Això és indignant." Fa poca estona que els operaris ja han tornat a soldar la planxa per on els ocupes han accedit al Banc Expropiat.

Totes les convocatòries difoses a través de les xarxes socials cridaven a manifestar-se pel Banc Expropiat aquest vespre a la plaça de la Virreina. Però abans del migdia, un grup de joves ha iniciat una marxa pels carrers de Gràcia convidant els veïns a unir-s’hi per recuperar el local. Han tallat en alguns moments tant el Torrent de l’Olla com el carrer Gran de Gràcia i han acabat just a la porta del Banc Expropiat desallotjat dilluns de la setmana passada.

El col·lectiu ha fet crides, ara sí a través de les xarxes socials, per sumar més gent a l’acció sorpresa i, amagats intermitentment rere una gran pancarta, han començat a atacar les planxes metàl·liques que des de la setmana passada cobreixen per complet la façana del local. Algun s’hi ha encadenat ja amb bidons per resistir un possible desallotjament. Segons s’ha pogut veure al final de l’ocupació, els activistes han obert un forat a les planxes metàl·liques amb una serra radial i, després d’entrar-hi, l’han amagat deixant-hi un bidó al davant.

Des de les immediacions, diversos comerciants diuen que han pogut sentir el soroll d’una serra radial tallant les planxes de ferro i alguns han tancat durant una estona. Els botiguers més propers al local s’han queixat davant les càmeres dels perjudicis que els estan provocant totes aquestes accions i aldarulls. El president dels comerciants del Mercat de l’Abaceria, Jeroni Magrans, que és just al davant, ha dit literalment que estan “fins als pebrots d’aquesta situació”. 
Els Mossos aparten la concentració

A quarts de dues, el grup que s’amagava rere la pancarta s’ha dissolt i davant la porta del Banc Expropiat ha posat una taula i ha començat a preparar entrepans, perquè tots els activistes concentrats hi poguessin dinar. Poc després, els policies antiavalots han envoltat la concentració i han acabat prenent l’espai al voltant del Banc Expropiat. Després han allunyat uns metres les persones que hi havia concentrades.

A quarts de cinc, els Mossos han aconseguit obrir un accés al local tallant les planxes metàl·liques del carrer de la Mare de Déu dels Desemparats amb una serra radial i, en entrar-hi, s’hi han trobat cinc persones, de les quals dues estaven emmanillades i lligades a dos bidons plens de ciment. La policia ha pres el local i ha detingut les cinc persones, tot i que, tal com va passar la setmana passada el dia del primer desallotjament, han trigat algunes hores -fins a les 21 h, quasi bé- a poder endur-se les dues noies emmanillades als bidons.

Així doncs, els Mossos han tret primer els ocupes que no estaven enganxats al bidó, que no han ofert resistència per a la seva detenció ni s’han cobert la cara quan se’ls han endut davant de les càmeres. La lona que havia desplegat la policia no ha servit per amagar el moment de la detenció.

Al vespre, alhora que dins del local treballaven per alliberar les dues activistes enganxades als bidons, uns operaris han soldat noves planxes al forat obert aquest matí pels membres del Banc Expropiat per entrar-hi. També han reforçat amb més planxes metàl·liques tot el perímetre del local, per dificultar noves accions com la que s’ha produït avui. Un cop finalitzat el desallotjament, els Mossos d’Esquadra han deixat el local en mans del seu propietari, que hi ha fet instal·lar un sistema d’alarmes.

A partir de llavors, un altre operatiu policial s’ha limitat a seguir de lluny la manifestació del Banc Expropiat pels carrers de Gràcia.

Un fals vídeo s’escampa per la xarxa

Tota l’acció d’aquesta jornada, en què en principi les protestes pel desallotjament del Banc Expropiat estaven convocades al vespre, s’ha pogut seguir a les xarxes socials a través de l’etiqueta #BancSorpresa. El Banc Expropiat també ha fet córrer a través de les xarxes socials un vídeo penjat al servidor Vimeo en què cinc persones amb les cares tapades celebren amb cava la reocupació, suposadament amagats dins del local.

Desde l’ interior del @Banc_Expropiat celebrant la reobertura! #BancSorpresa from SuportMutu on Vimeo.

Més tard s’ha sabut que, tot i que efectivament hi havia cinc persones dins del local, el vídeo era fals. També ha corregut per les xarxes la imatge que apunta que ha estat enregistrat en un altre lloc i després manipulat perquè semblés que els protagonistes eren a l’interior del local.